Nyttigare kokosbollar

Ikväll ska vi på kalas och är man en gäst som inte äter ägg, gluten, socker, citronsyra, nötter etc. etc.

Så tycker jag att man kan bidra med nåt gott till kaffebordet, sen att undertecknad gillar att baka och röra ihop nåt gott så gör ju inte saken sämre 😉

DSC_0171DSC_0172

Såhär kommer ett recept på kokosbollar med smak av lakrits, som jag just rörde ihop -fick godkänt av alla här i huset.

50 g rumsvarmt smör

3,5 dl glutenfria havregryn

50 g kokosolja

2 msk kakaopulver

1 tsk lakritsgranulat

2 msk nybryggt kaffe

ca 5 st. dadlar

Börja med att sätta dadlarna i kallt vatten ca 10 minuter,

mixa dem sen och tillsätt resten av ingredienserna.

Forma till bollar och rulla dem i kokos.

Ställ i kyl och njut av dem sedan med en kopp kaffe lr ett glas mjölk.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s