Fastlagsbullar

Här kommer ett recept på äggfria, glutenfria och sockerfria fastlagsbullar, sötade med endast lite agavesirap.

2.5 dl kall mjölk

1 msk fiberhusk

25 g jäst

1-2 tsk agavesirap

1/2 tsk hjorthornssalt

1 tsk kardemumma

1 krm salt

50 g mjukt smör

1/2 dl kvarq

4,5 dl glutenfri mjölblandning, jag använde Lailas gula

Gör så här: 

Häll nästan all mjölk i en bunke. Blanda ner fiberhusk och rör om, låt stå i ca 10 minuter.

Smula ner jästen i resterande mjölk och vispa tills allt har löst sig.

Tilllsätt agavesirap, hjorthornssalt, kardemumma, salt, smör, kvarq och mjöl.

Arbeta degen en bra stund och kraftigt, i en hushållsassistent går det lättast.

Degen blir som en tjock smet och lättaste är att spritsa ut degen till små bullar på bakplåtspapper.

Låt jäsa 1 h under bakduk.

250 grader i 7-10 minuter. Beroende på ugn.

Fyll dem sen när dom har kallnat.

Jag brukar klippa av en bit upptill som blir locket, gröper ur lite av innehållet i bullen, fyller med hallon lr andra valfria bär (har man en sockerfri sylt kan man ju använda den också), spritsa vispad, osötad grädde och sätt på locket.

Degen ger ca 14 små bullar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s