Müslibars

   
 

Müslibars, mellanmålsstänger, flapjacks lr vad man nu vill kalla dessa.

Utgick från Karolina Tegelaars recept på Flapjacks som finns i Stora glutenfria boken. 

Ändrade om så att det passar mina allergier. 

Dessa är alltså utan gluten (om man klarar av glutenfria havregryn), utan ägg, utan mjölk och även utan vitt raffinerat socker.

1 dl kokosolja

1,5 dl agavesirap

7 dl rena glutenfria havregryn

1,5 dl dadlar 

Några russin (kan uteslutas)

Värm upp kokosoljan och agavesirapen, ta bort från plattan när det börjar koka ov rör om så att all kokosolja smälter. 

Blanda med övriga ingredienser,  tryck ut i en bakplåtsklädd form till önskad tjocklek. 

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. 

Låt det svalna förrän du skär i rutor. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s