Kärleksmums

Här kommer ett gott och lyckat recept på Kärleksmums, även kallad mockarutor.

 Gluten-, ägg- och mjölkfri.

IMG_8137

Receptet kommer från Stora boken om naturligt glutenfri bakning av Karolina Tegelaar.

Den boken borde alla ha i sin recepthylla 🙂

2 1/2 dl valfri mjölk (jag lag vanlig mjölk)

1 tsk vinäger

2 1/2 dl fullkornsrismjöl

2 msk kakao

2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 krm xantangummi

1/2 dl olja

Blanda mjölk och vinäger, låt stå medan du blandar resten.

Blanda alla torra varor noga.

Häll ner olja och mjölkblandningen.

Vispa smeten jämn och häll sedan upp i en 20×30 cm form.

Sätt direkt in i ugnen, 175 grader och grädda i 20-25 minuter.

Låt kallna helt innan glasyren sätts på.

3 dl florsocker

3 msk kakao

50 g mjukt margarin (jag lag smör)

2 msk kallt kaffe (jag lag mjölk + mera än vad som står i receptet eftersm jag ville ha den krämigare)

Blanda alla ingredienser.

Toppa med kokosflingor.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s